LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad bogatiji za 9,5 milijuna kuna

LAG Sjeverozapad bogatiji za 9,5 milijuna kuna

Predstavnici Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad prisustvovali su jučer, 16. veljače, u Ministarstvu poljoprivrede, svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Lokalnim akcijskim grupama.
LAG-u Sjeverozapad ovim je Ugovorom dodijeljeno 9.469.160,82 kuna, za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« (provedba LRS), podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« iz PRR 2014. – 2020«.
Dodijeljena potpora namijenjena je provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad, odnosno sufinanciraju odabranih projekata od strane LAG-a za korisnike s područja ove lokalne akcijske grupe te za ulaganja koja se provode na LAG području.

LAG MINPO 2r

– Danas smo potpisali ugovor vrijedan 9,5 milijuna kuna, a dobivena sredstva ćemo investirati na području našeg LAG-a. Novac je namijenjen za provedbu Lokalne razvojne strategije te za operativne troškove LAG-a. U Lokalnoj razvojnoj strategiji definirali smo prioritetna područja ulaganja, a njenom provedbom novac će se dalje distribuirati korisnicima s područja LAG-a, i to za projekte koji će biti kandidirani na natječaje LAG-a – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.