LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad predstavio podmjere 6.1. i 6.3. i u Petrijancu

LAG Sjeverozapad predstavio podmjere 6.1. i 6.3. i u Petrijancu

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad u četvrtak, 23. veljače, organizirala je radionicu i u Petrijancu, kako bi zainteresiranim poljoprivrednicima što bolje predstavila mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz podmjera 6.1. i 6.3.
Govoreći o podmjerama 6.1. i 6.3., koje su namijenjene mladim te malim poljoprivrednicima, predsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijanec Josip Bačan posebno je naglasio kako je važno da se naši poljoprivredni proizvođači što bolje pripreme za ove natječaje, dok je voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad Mario Željezić istaknuo kako poljoprivredni proizvođači – obiteljska poljoprivredna gospodarstva, te obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, ulaganjem bespovratnih sredstava u materijalnu imovinu, zahvaljujući ovom programu potpora mogu unaprijediti proizvodnju na njihovim poljoprivrednim gospodarstvima.
Davor Brečak, viši stručni savjetnik u Savjetodavnoj službi Varaždinske županije, na radionici je pobliže predstavio postupak registracije u Agronet sustav i ostale službene evidencije koje vodi njihova služba, a u svrhu prijave na natječaje za podmjere 6.1. i 6.3., dok su djelatnice Agencije za razvoj Varaždinske županije zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima govorile o kriterijima za dodjelu bespovratnih sredstava za mlade i male poljoprivrednike, te predstavile postupak i potrebnu dokumentaciju koju prijavitelji moraju priložiti zahtjevu za potporu.

LAG petrijanec3r
– Ovim radionicama, koje smo organizirali u Vidovcu i Petrijancu, potencijalnim korisnicima s područja Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad željeli smo što bolje predstaviti mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz podmjera 6.1. i 6.3., kako bi iskorištenost sredstava bila što veća, ali i kako bi investicije u njihova poljoprivredna gospodarstva bile provedene upravo za one aktivnosti koje su im nužne za njihovu proizvodnju – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.