LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad sudjelovao na Godišnjoj Skupštini HMRR

LAG Sjeverozapad sudjelovao na Godišnjoj Skupštini HMRR

Hrvatska mreža za ruralni razvoj održala je 29. i 30. svibnja Dane Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Krapju u Lonjskom polju.
Prvog dana događanja održana je Godišnja Skupština HMRR-a na kojoj je sudjelovao predstavnik LAG-a Sjeverozapad te je putem prezentacije prisutnima predstavio LAG.

Skupštini je prisustvovalo tridesetak predstavnika LAG-ova i članova organizacija za ruralni razvoj iz cijele Hrvatske. Na Skupštini je prihvaćen Izvještaj o radu HMRR-a s financijskim izvještajem i Operativni plan za 2014. godinu, a povedena je i rasprava oko pripreme prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta u čiju će se organizaciju uključiti mnogi LAG-ovi. Dogovoreno je i zajedničko raspisivanje projekta „Jačanje uloge organizacija civilnog društva u provođenju politike ruralnog razvoja“.
U sklopu događanja su provedene radionice: „Teritorijalna i demografska obilježja u novoj definiciji LAG-a“ i „Uloga lokalne zajednice u zaštiti okoliša“ na kojima se raspravljalo o aktualnim problemima LAG-ova, ali i mogućnostima u ruralnom razvoju svojih područja.