LAG Sjeverozapad

Mario Željezić jednoglasno izabran za voditelja LAG-a Sjeverozapad

Mario Željezić jednoglasno izabran za voditelja LAG-a Sjeverozapad

 

Predsjednik Lokalne akcijske grupe „Sjeverozapad“ Marijan Škvarić sazvao je treću sjednicu Skupštine LAG-a koja se održala u lepoglavskom Domu kulture u četvrtak 10. listopada.

Sjednica je održana radi potrebnih izmjena i usklađenja za potrebe prijave Lokalne akcijske grupe „Sjeverozapad“ na Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za dodjelu sredstva iz programa IPARD za Mjeru 202 – Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja.

Na sjednici je donesen novi Statut Lokalne akcijske grupe „Sjeverozapad“, usvojena je Lokalna razvojna strategija kojom je utvrđena vizija razvoja cijelog područja LAG-a koje obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave. Za novog dopredsjednika izabran je načelnik općine Klenovnik Martin Oreški dok će Mario Željezić ubuduće obnašati funkciju voditelja LAG-a.

Lokalna akcijska grupa „Sjeverozapad“ priprema dokumentaciju za projekt u visini 900 000 kuna nepovratnih sredstava kroz dvije godine, kojima bi se financiralo stjecanje vještina, animiranje stanovnika s područja LAG-a i provedba lokalnih razvojnih strategija.