LAG Sjeverozapad

Poziv na partnerske odbore za izradu Lokalne razvojne strategije

Poziv na partnerske odbore za izradu Lokalne razvojne strategije

Nakon blagdanske stanke, slijedećeg će tjedna biti nastavljen ciklus radionica za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad. Partnerski odbori na temu – Razvoj poljoprivrede, bit će održan u utorak, 12. siječnja, s početkom u 18 sati, u prostorijama Općine Vidovec, na Trgu sv. Vida 9 u Vidovcu, te u četvrtak, 14. siječnja, s početkom u 18 sati, u Petrijancu, u prostorijama Vatrogasnog doma, na Trgu sv. Petra 8.

– Iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. godine dodjeljuju se sredstva akreditiranim LAG-ovima u iznosu od 3 do 5 milijuna eura, koja su namijenjena za projekte iz LAG područja, na temelju Lokalne razvojne strategije – istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.
O ovoj temi na partnerskim odborima govorit će dr. sc. Miljenko Ernoić te predstavnici tvrtke Halo iz slovenskih Cirkulana – Sonja i Jernej Golc.

– Potrebe u prostoru najbolje prepoznaju oni koji aktivno žive i rade na području djelovanja LAG-a Sjeverozapad. Stoga, kako bismo izradili što kvalitetniji dokument te u njega ugradili sve Vaše ideje, potrebe te sve ono što smatrate da bi pomoglo razvoju poljoprivrede na području našeg LAG-a, bitno je da se u što većem broju uključite u izradu Strategije. Kroz veću uključenost svih dionika u izradu Strategije, dobit ćemo više ideja te realnu sliku stanja i potreba područja u kojem živimo. Pozivam poljoprivrednike, predstavnike OPG-ova, poljoprivredne proizvođače te sve zainteresirane da dođu i da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad 2014.-2020. – naglasio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.