LAG Sjeverozapad

Sastanak osnivača LAG-a “Sjeverozapad”

Sastanak osnivača LAG-a “Sjeverozapad”

Čelni ljudi jedinica lokalnih samouprava članica Lokalne akcijske grupe (LAG) “Sjeverozapad”, raspravljali su u lepoglavskom Domu kulture, sjedištu LAG-a, o načinu korištenja sredstava iz IPARD programa koje je LAG “Sjeverozapad” dobio za financiranje svog rada. Naime, početkom ove godine LAG “Sjeverozapad” je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ugovor o korištenju na natječaju dobivenih sredstava IPARD programa za sufinanciranje LAG-a u visini od 900 tisuća kuna, i to za razdoblje od dvije godine, dakle, po 450 tisuća kuna za svaku godinu.

– Sredstva ćemo iskoristiti za financiranje stjecanja vještina, animiranje stanovnika s područja LAG-a i provedbu lokalnih razvojnih strategija – pojasnio je lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik LAG-a “Sjeverozapad” koji zbog velike potpore Grada Lepoglave sjedište ima upravo u Lepoglavi.

O aktivnostima kojim se navedeno planira realizirati nazočnima na sastanku u Domu kulture govorio je voditelj LAG-a “Sjeverozapad” Mario Željezić, dok je njegov tajnik Emil Tkalec naglasio važnost pripreme procedure izdavanja Pisma preporuke subjektima s područja LAG-a koji se javljaju na određene natječaje. Pismo će im biti izdano ukoliko je njihov projekt u skladu s lokalnom razvojnom strategijom i kao takvo će im pomoći da prilikom bodovanja projekta prijavljenog na natječaj dobiju dodatne bodove.

Sredstva iz IPARD programa utrošit će se i za financiranje rada ureda LAG “Sjeverozapad” u Domu kulture, tako da će njegovo sjedište i nadalje biti u Lepoglavi.